A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді і спорту
Ушомирської сільської ради

Про прийом дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти Ушомирської сільської ради у 2023 році

Дата: 28.02.2023 16:28
Кількість переглядів: 16

 

 

УКРАЇНА

УШОМИРСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ І СПОРТУ

 

Н А К А З

с.Ушомир

28 лютого  2023 року                                                                             № 34 -о

 

Про прийом дітей до перших класів

закладів загальної середньої освіти

Ушомирської сільської ради у 2023 році

 

          Відповідно до законів України « Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про захист персональних даних», постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року №684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2018 року № 367, наказу Міністерства освіти та науки України від 28 березня 2022 року №274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», враховуючи лист Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2022 року  №1/4202-22 «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» та з метою безпечного та організованого прийому дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти Ушомирської сільської ради

 

          НАКАЗУЮ:

 

1.Керівникам закладів загальної середньої освіти :

1.1.Розпочати прийом заяв до перших класів закладів загальної середньої освіти Ушомирської сільської ради 27 березня 2023 року.

1.2.Повідомити батьків майбутніх першокласників  та розмістити до 10 березня 2023 року на веб-сайтах та у приміщеннях закладів освіти інформацію про закріплену за закладом територію обслуговування; умови прийому до перших класів, електронну адресу закладу освіти та перелік документів, що підтверджує місце проживання дитини,одного з її батьків ( осіб, які їх замінюють) на території обслуговування закладу.

1.3.Організувати зарахування учнів до перших класів закладів загальної середньої освіти відповідно до Порядку зарахування,відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2018 року № 367.

1.4.Здійснювати зарахування до перших класів на підставі заяви одного з батьків майбутніх першокласників (опікуна, іншого законного представника,родича), інших документів ,що визначені пунктом 4 розділу 1

Порядку зарахування,відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2018 року № 367 та документів, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків ( осіб, які їх замінюють) на території обслуговування закладу, наданих власноруч або сканованих копій чи фотокопій, направлених електронною поштою. Врахувати, що відсутність станом на 31 травня 2023 року медичної довідки не є підставою для відмови у зарахуванні; оригінали документів та медичні довідки подаються до закладу освіти не пізніше 18 серпня 2023 року.

1.5.Зараховувати дітей, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (або один з їх батьків має вищезазначену довідку), та які не мають свідоцтва про народження, без подання цього документу. Невідкладно інформувати щодо відсутності свідоцтва про народження органи опіки і піклування за місцем проживання дитини чи місцем знаходження закладу освіти.

1.6.Створити безпечні та належні санітарно-гігієнічні й протиепідемічні умови при прийомі документів з урахуванням воєнного стану. Здійснювати прийом громадян за узгодженим графіком.

1.7.Забезпечити безумовне виконання вимог, визначених абзацами другим-третім пункту 5 статті 59 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

 

2.Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 

 

 

Начальник відділу освіти,

молоді і спорту                                                               Ірина КРОХУН

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень